Minivättern MTB

Den 15 september får du se gruset skvätta och Duntebergets minsta backar besegras när barnen bjuds in att delta i loppet Minivättern MTB!

partners

Om Minivättern MTB

Samma dag som de rafflande SM-tävlingarna i Slopestyle och Trial avgörs på Dunteberget kan de yngsta besökarna ställa upp i en alldeles egen fartfylld tävling - Minivättern MTB!

Alla barn mellan 0-12 år har chansen att vara med, antingen med springcykel eller vanlig cykel. Vill du som förälder lunka med och supporta ditt barn runt banan så går det alldeles utmärkt! Det finns två banor att välja mellan – korta banan (200 m/varv) som körs inne på speedwayarenan och långa banan (800 m/varv) som fortsätter ut på Dunteberget. Start- och målområde är speedwayarenan, där också fler ”Skoj med hoj”-aktiviteter väntar för barnen.

Skoj med hoj – vad är det?

Skoj med hoj introducerades under Vätternrundans Cykelvecka i juni och innebär att barnen ges möjlighet att testa på flera olika cykelaktiviteter. I samband med Vättern Bike Games kommer barnen, utöver Minivättern MTB, kunna testa på aktiviteter som pumptrack och en lagom klurig teknikbana. Varje genomförd aktivitet belönas med en extra stämpel på diplomet som alla barn får med sig hem!